Facebook

Contact

Alimentația recomandată copiilor noștri pentru a fi sănătoși

Ne dorim să oferim copiilor noștri o alimentație sănătoasă pentru că suntem deja conștienți că aceasta are un rol foarte important în dezvoltarea lor armonioasă. Și totuși, cum ne asigurăm că în hrana copilului nostru se află o proporție perfectă de nutrienți, vitamine, minerale și grăsimi ,,bune”? Cum să ne apărăm copilul de invazia alimentelor nesănătoase? Iată sfatul de la ,,Despre copii”:

O alimentație echilibrată pentru copil

Pentru o alimentație echilibrată un copil are nevoie de cereale și cartofi, fructe și legume, proteine și calciu. Dacă cel mic va consuma aceste alimente în proporții aproximativ egale, ar trebui să primească nutrienții esențiali pentru o sănătate bună.

Dacă hrana copilului este compusă în cea mai mare parte din alimente nutritive, este în regulă ca, ocazional, să primească o mică porție din produse ce conțin zahăr sau grăsimi. Este foarte important ca niciun produs să nu fie interzis sau rău, întrucât apoi, pe acela îl va râvni cel mai mult.

Un studiu recent ne dezvăluie faptul că, în peste 400 produse așa numite ,,child-friendly” (recomandate pentru copii) a fost găsit un nivel mare de grăsimi, sare și zahăr. De asemenea, conțin și mulți conservanți care pot cauza lipsa de concentrare, agitație, hiperactivitate, lipsa somnului și udarea patului.

Cereale și cartofi

Carbohidrații cu amidon, cum sunt pâinea, cerealele, orezul, pasta, cartofii și legumele, sunt asimilați de corp pentru a forma propria sursă de energie și glucoză. Din nefericire, multe alimente bogate în carbohidrați sunt deja rafinate, procedeu care distruge vitaminele, mineralele, fibrele și crește viteza cu care zahărul este eliberat în sânge. Ca rezultat, copiii vor arăta imediat semne de agitație, hiperactivitate, oboseală, agresiune sau lipsa concentrării.

Din fericire, aceste alimente rafinate pot fi înlocuite cu cele nerafinate, precum pâinea integrală, cerealele integrale, pastele integrale. În plus, ele sunt bogate în fibre, vitamina B (pentru creștere și energie), fier, magneziu și zinc.

Știați că?

Creierul se bazează pe glucoză pentru a funcționa deci, când nivelul de zahăr din sânge scade, gradul de concentare și comportamentul sunt direct afectate.

Fructe și legume

Bogate în vitamine și minerale, fructele și legumele sunt o sursă excelentă de fito-chimicale (păstrează sistemul imunitar puternic și ține la distanță virușii și bolile). În loc să vă concentrați asupra unui singur fruct sau legumă, ar fi bine să includeți o gamă cât mai largă din aceste produse în dieta copilului.

Alimente bogate în proteine

Esențiale pentru dezvoltare, creștere, refacerea țesuturilor, pielii și muschilor, proteinele nu trebuie să lipsească din dieta copilului. Le puteți găsi în carnea de pasăre, pește, produse lactate, ouă, nuci, semințe, fasole și legume.

Alimente bogate în calciu

Calciul mineral are un rol foarte important în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor și dinților. De asemenea alimentele bogate în calciu conțin vitaminele A,B și D. Acestea le puteți găsi în ouă, sardine cu oase – la conservă, legume, nuci, fructe uscate, legume verzi, tofu și cereale integrale.

Grăsimea saturată din aceste produse poate fi redusă la copiii cu vârsta peste 5 ani folosind lapte, iaurt sau brânză mult mai slabă. Totuși, copiii sub 5 ani au nevoie de aceste grăsimi.

Acizi grași esențiali

Omega 3 și Omega 6, cunoscuți ca acizi grași esențiali, nu trebuie să lipsească din dieta copilului, deoarece sunt vitali pentru creșterea și dezvoltarea sa, sprijină sistemul imunitar, ajută la construirea celulelor sănătoase și îndepărtează alergiile. Omega 6 poate fi găsită în uleiuri – de floarea soarelui, șofran, susan, semințe de struguri, soia, porumb, nuci și semințe.

Omega 3 este foarte importantă în creșterea și dezvoltarea creierului. Aceasta se poate găsi în peștele gras (macrou, sardine, somon), legume verzi, cartofi dulci, cereale integrale, fasole, semințe de in, ulei de semințe de in, nuci, ulei de nuci, ulei de canola, măsline și ulei de măsline.

Sursa: www.desprecopii.com

Posted by admin in Noutăți   Tags: , ,