Facebook

Contact

Alimentație

Alimentația este o parte esențială din creșterea adecvată a copilului. Regulile și indicațiile alimentare sunt cam aceleași, atât la preșcolari, cât și la școlari.

alimentatie copii

Pe măsură ce cresc, copiii devin mai activi și sunt din ce în ce mai supuși contaminării cu germeni, viruși și bacterii nocive, în special când se joacă. O hrănire corespunzătoare, care să răspundă nevoilor vârstei, poate preveni o mulțime de afecțiuni medicale grave ca obezitatea, diabetul etc.

 

Tocmai de aceea, la Gradinița Nr. 1 din Măgurele oferim copiilor o alimentație cât mai adecvată, ce constă în: mic dejun, prânz și gustări, alimentele fiind proaspete și pregătite în bucătărie proprie. De asemenea, oferim zilnic copiilor și desert.

Meniul este variat și stabilit în fiecare săptămână de către directoare, administrator, asistentă și bucătăreasa șefă, iar părinții îl pot vedea afișat la avizierul grădiniței. Toate mesele conțin necesarul zilnic de calorii, proteine, glucide și lipide necesar creșterii copilului dvs. Oferim copiilor fructe și legume proaspete și citronadă făcută în bucătărie proprie. Pentru o alimentație cât mai sănătoasă,  în prepararea meniului nu se folosesc adaosuri alimentare. De asemenea, nu servim copiilor dulciuri ambalate sau sucuri din comerț.

SĂ NE ALIMENTĂM COPIII SĂNĂTOS!

Este important să ne învățăm copiii să mănânce sănătos, să învețe care dintre alimentele consumate le pot face rău în timp. Cu cât se începe mai devreme consumul alimentelor nesănătoase, efectele adverse apar la vârste mai tinere. Din acest motiv trebuie sa ne hranim copiii sanatos!